نحوه بستن شیلنگ آتش نشانی

نحوه بستن شیلنگ آتش نشانی

نحوه بستن شیلنگ آتش نشانی بعد از اطفای حریق اهیمت زیادی دارد. این شیلنگ ها انواع مختلفی دارند مانند شیلنگ ضد اسید، برزنتی و در برندهای مختلف مانند شیلنگ آتش نشانی هابرکورن، شیلنگ آتش نشانی اشباخ و غیره که طرز جمع کردن آن ها نیز متفاوت است. هر نوع از این شیلنگ ها با توجه به جنس و ویژگی هایی که دارند برای انتقال آب یا مواد شیمیایی خاص برای خاموش کردن حریق مورد استفاده قرار می گیرند. بعد از استفاده از شیلنگ ها باید آن ها را کاملا خشک و تمیز کرده و سپس جمع نمود تا آسیب نبینند و عمر مفید آن ها کم نشود.

طریقه بستن شیلنگ آتش نشانی

بعد از اتمام عملیات آتش نشانی نوبت به جمع‌آوری تجهیزات از جمله بستن شیلنگ می رسد. برای بستن شیلنگ ها روش های متعددی از جمله روش دولا، تک لا و زیگزاگی وجود دارد. در حالت کلی برای جمع کردن شیلنگ از یک سر شروع کرده و تا انتها ادامه می دهند و گاهی اوقات این کار به صورت زیگزاگی از یک سمت به سمت دیگر صورت می گیرد. ماشین های آتش نشانی دارای دکمه هایی برای جمع‌آوری شیلنگ ها هستند که در اکثر مواقع کار آتش‌نشان را بعد از عملیات طولانی راحت تر می کند.

نکته مهمی که در این زمینه باید به یاد داشته باشید این است که نحوه بستن شیلنگ آتش نشانی باید متناسب با نوع و مدل شیلنگ باشد تا از هرگونه آسیب رسیدن به شیلنگ جلوگیری شود.

انواع روش های جمع کردن شیلنگ آتش نشانی

روش های مختلفی برای جمع کردن شیلنگ های آتش نشانی وجود دارد که برخی از رایج ترین آن ها عبارتند از:

  • روش توپی یک لا: این روش برای نگهداری شیلنگ ها به مدت طولانی در انبارها کاربرد دارد. همچنین برای جمع کردن شیلنگ های آسیب دیده و معیوب نیز از این روش استفاده می کنند.
  • روش توپی دولا: این روش برای نگهداری شیلنگ ها در خودروهای آتش نشانی و استفاده آن ها در مواقع عادی به کار می رود.
  • روش سری: این روش برای باز کردن سریع شیلنگ ها در خودروهای منبع دار و آبرسانی به محل حریق، شیلنگ کشی از شیر هیدرانت به محل آتش‌سوزی به وسیله خودروی مخصوص و راه پله های ساختمان های بلند کاربرد دارند.
  • روش زیگزاگ: شیلنگ های کثیف و آلوده را پس از انجام عملیات به روش زیگزاگ جمع‌آوری کرده و به ایستگاه انتقال می دهند تا پس از آماده‌سازی دوباره به صورت توپی دولا جمع شود. در مکان های دارای پستی و بلندی، راه پله ساختمان ها، جنگل ها و جمع کردن شیلنگ های نواری از این روش استفاده می کنند.

روش جمع کردن توپی شیلنگ آتش نشانی روش زیگزاگ جمع کردن شیلنگ آتش نشانی

همچنین ببینید: استاندارد انواع شیلنگ آتش نشانی

نکات مهم هنگام بستن شیلنگ های آتش نشانی

  1. بعد از اتمام عملیات آتش نشانی و قبل از بستن شیلنگ ها باید آب های باقی مانده در آن ها را تخلیه و از خشک بودن شیلنگ اطمینان حاصل کرد؛ زیرا خیس بودن شیلنگ و ماندن آب در آن باعث بروز پوسیدگی می گردد.
  2. برای جلوگیری از خراشیدگی، پوسیدگی و آسیب به سطح شیلنگ، نباید از مواد شوینده قوی و مواد شیمیایی استفاده نمود.
  3. شیلنگ ها باید به طور کامل و محکم بسته شوند تا از آسیب دیدن آن ها جلوگیری گردد.
  4. شیلنگ ها را باید در محل مناسب دور از دسترس کودکان و افراد غیر مجاز قرار داد.
  5. شیلنگ ها باید به طور مرتب بررسی شوند تا از سالم بودن آن ها مطمئن بود.
  6. شیلنگ های آسیب دیده را باید تعمیر یا تعویض نمود.
  7. با رعایت نکات فوق می توان عمر شیلنگ ها را افزایش داد و به طور صحیح از آن ها نگهداری کرد.
 جمع‌بندی

نحوه بستن شیلنگ آتش نشانی بعد از اتمام عملیات بسیار حائز اهمیت می باشد. روش های متداول جمع کردن شلینگ ها عبارتند از: روش توپی دو لا و تک لا، روش سری و زیگزاگی. با متد صحیح بستن می توان بهترین عملکرد را از شیلنگ ها مشاهده نمود و در مواقع ضروری به راحتی از آن ها استفاده کرد.

ایمن ساتراپ ارائه دهنده انواع شیلنگ آتش نشانی از بهترین برندها در انواع مختلف

پرداخت آنلاین امن

پرداخت با کارت‌های شتاب

ارسال سریع

ارسال در کوتاه‌ترین زمان

ضمانت بازگشت کالا

ضمانت تا حداکثر ۷ روز

پشتیبانی پاسخ‌گو

پشتیبانی و مشاوره فروش

ارسال هدیه

ارسال کالا به صورت کادویی

فروشگاه