خط ویژه پشتیبانی 02122333380  / 02122333390
نحوه استفاده از گازسنج

نحوه استفاده از گازسنج

روش‌های متفاوتی برای استفاده از گازسنج وجود دارد که با توجه به نوع دستگاه گازسنج و برند آن از یکدیگر متمایز می‌شوند؛ اما به صورت کلی می‌توانیم بگوییم که تمامی این دستگاه‌ها ساختار مشابهی با یکدیگر جهت آشکار نمودن گازهای خطرناک در محیط‌های بسته و یا حتی باز دارند. دستگاه‌های گازسنج‌ یکی از مهم‌ترین و پرکاربرد‌ترین دستگاه‌ها در زمینه صنعتی، کارخانه ‌ای و محیطی است که وظیفه اصلی آن تشخیص و شناسایی حضور گازهای خطرناک در محیط‌های متفاوت است. این نوع از دستگاه‌های ایمنی با به ‌وجود آوردن اعلان‌‌های لازم نظیر صدا، خطر را به ساکنین یک منطقه هشدار داده و می‌توانند زندگی و سلامتی افراد را در برابر خطرات گازهای سمی و خطرناک موجود حفظ نماید.

دستگاه‌های گازسنج با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌های موجود در سرتاسر جهان مانند سنسورهای الکتروشیمیایی، نیمه‌ هادی یا اپتیکال، از این توانایی برخوردار هستند که گازهای خطرناک مختلفی مانند کربن‌ مونواکسید و گازهای سمی چون هیدروژن سولفید و همچنین گازهای قابل اشتعال همانند متان را شناسایی کنند.

کار با گازسنج

همه دستگاه‌های گازسنج موجود در جهان دارای یک ویژگی مشترکی هستند و آن ویژگی این است که هنگام تشخیص دادن سطح بالای گازهای خطرناک و یا سمی و قابل اشتعال در هوا، زنگ هشدار موجود آن‌ها به صدا در می‌آید. همچنین لازم به ذکر است که این زنگ هشدار اغلب با نشانه‌های بصری چون چراغ‌‌های چشمک‌زن نیز همراه است.

آشنایی با گازسنج‌ها

برای آگاهی از نحوه استفاده از گاز سنج باید به این موضوع بپردازیم که در حالت کلی چند نوع دستگاه گازسنج وجود دارد و اینکه کدام نوع از این گازسنج‌ها مدنظر و یا مناسب استفاده شما است. به صورت کلی این دستگاه‌‌ها به سه دسته تقسیم شده که روش‌های کار آن‌‌ها با یکدیگر تفاوت دارد.

  1. دستگاه‌های گازسنج الکتروشیمیایی: این دسته از دستگاه‌های گازسنج‌ها برای سنجش و تشخیص گازهای سمی مثل کربن مونوکسید استفاده شده و دارای حساسیت بسیار بالایی هستند. این نوع از گازسنج‌ها، دارای حسگرهایی هستند که میزان الکترودهای موجود در هوا را تشخیص داده و با استفاده از جریان الکتریکی، زنگ هشدار دستگاه را به صدا در می‌آورند.
  2. دستگاه گازسنج کاتالیتیک: این نوع از گازسنج‌ها دارای یک فنر پلاتینی است که با استفاده از آن گازهای قابل احتراق موجود در محیط را شناسایی می‌کنند. در این دستگاه‌ها، پلاتین موجود با گازهای موجود اکسید شده و زنگ هشدار را فعال می‌کند. این دسته از گازسنج‌ها کاملا مناسب استفاده در ساختمان‌های مسکونی و یا اداری می‌باشند.
  3. دستگاه گازسنج مادون قرمز: این دسته برای تشخیص هیدروکربن‌ها و گازهای مورد احتراق از فناوری بسیار دقیق مادون قرمز استفاده می‌نمایند. دستگاه گازسنج مادون قرمز با استفاده از انتقال نور نوع و میزان گازهای موجود در هوا را بررسی می‌نماید؛ در صورت وجود و شناسایی گاز خطرناک با غلظت بالا در محیط مورد استفاده، زنگ هشدار به صدا در می‌آید.

نحوه کار گازسنج

برای شروع فعالیت و استفاده از گازسنج لازم از که در ابتدا دستگاه مورد استفاده را شارژ نمایید. در تمامی دستگاه های گازسنج با اتصال شارژر، چراغ موجود قرمز می‌شود که این چراغ قرمز نشان دهنده این است که دستگاه در حال شارژ شدن است. پس از سپری شدن مدت زمان مناسب چراغ سبز نمایان می‌شود که یعنی دستگاه به‌طور کامل شارژ شده است.

برای استفاده از گازسنج با فشردن دکمه Power دستگاه روشن شده و اطلاعات مربوط به تمامی گازهای موجود و قابل تشخیص و حسگرهای دستگاه نمایش داده می‌شود. قبل از استفاده از دستگاه در شرایط سخت باید آزمایش ایمنی سیستم نمونه‌برداری را انجام دهید. برای این‌ کار شما باید سیستم پمپ دستگاه را مسدود کرده و آزمایش ایمنی را انجام دهید.

پس از اتمام آزمایش ایمنی و صحت دستگاه، برای استفاده از آن، پیغام راه‌اندازی مجدد را برروی صفحه نمایش مشاهده می‌کنید. با راه اندازی مجدد نوبت به تنظیم زنگ‌های هشدار می‌رسد. لازم به ذکر است که زنگ هشدار با توجه به میزان مجاز گازهای متفاوت تنظیم می‌شود. در شرایط عادی با کمک گازسنج و انجام این تست شما میزان کالیبراسیون و اطلاعات مربوط به هوای تازه را بر روی صفحه نمایش مشاهده می کنید.

در صورت عدم استفاده روزانه از گازسنج حتما تست روزانه را جهت ارزیابی و کسب اطلاع از وضعیت گازسنج انجام دهید. با انجام تست، دستگاه‌ شما به طور کامل بررسی شده و نتیجه هر چه که باشد به شما نمایش داده می‌شود و با مقایسه آن می‌توانید نسبت به وضعیت گازسنج خود آگاه شوید.

کار با انواع گاز سنج

همچنین ببینید: نحوه کالیبراسیون گازسنج

نحوه کار با گازسنج msa

برای استفاده از این نوع گازسنج در ابتدا باید نشت‌یاب را با استفاده از کلید موجود بر روی آن روشن کنید. پس از این مرحله گازسنج msa میزان INFO و SETPOINT را روی صفحه نمایش موجود به شما نشان می‌دهد. در هر مرحله از این عملیات برای تأیید مقادیر باید کلید پاور را فشار داده و برای لغو آن نیز باید از کلید فلش رو به پایین استفاده کنید.

برای بالا و پایین رفتن در منوها باید از کلیدهای جهت دار بالا و پایین استفاده کرده و آن‌ها را همزمان فشار دهید. همچنین برای دسترسی به صفحه تنظیمات گازسنج و حالت‌های مختلف نمایش دستگاه از کلید جهت‌نمای بالا و دکمه روشن/خاموش دستگاه استفاده کنید.

اگر قصد دارید که از این دستگاه برای اندازه‌گیری معمولی گازهای سمی و خطرناک استفاده کنید باید کلید فلش پایین را به مدت ۳ ثانیه فشار دهید. در این حالت زنگ لحظه‌ای برای شما فعال می‌شود. برای تنظیم دوباره زنگ هشدار یا حتی تنظیم اوج آن، باید کلید بالا را فشار دهید. همچنین اگر می‌خواهید BUMP دستگاه را بررسی نماید، باید دکمه پاور را در صفحه BUMP PAGE فشار دهید.

نحوه کار با گازسنج bw

گازسنج bw از این توانایی برخوردار است که چهار گاز اکسیژن، کربن مونوکسید، هیدروژن سولفید و گاز های قابل اشتعال یا LEL را تشخیص دهد. همچنین لازم به ذکر است که میزان سطح صوت این دستگاه گازسنج، 95 دسی بل می‌باشد که همین موضوع سبب شده تا مسافت 30 متر مکعب را پاسخگو باشد. از دیگر ویژگی‌های این محصول می‌توانیم به توانایی تست عملکرد به‌صورت خودکار، منوی چند زبانه گازسنج، تأمین انرژی مورد نیاز خود با استفاده از باتری‌هایی از جنس لیتیوم و داشتن گیره از جنس فولادی برای اتصال سریع و راحت دستگاه گازسنج به لباس اشاره کنیم.

کار کردن با این دستگاه کاملا آسان بوده به گونه‌ای که با فشردن دکمه موجود بر روی آن دستگاه روشن می‌شود. پس از روشن شدن دستگاه، گازسنج از شما می خواهد که نسبت به وضعیت پمپ دستگاه اطمینان لازم را کسب کنید برای این کار کافی است که انگشت خود را یک ثانیه بر روی نازل دستگاه قرار دهید.

پس از این مرحله چهار عدد روی صفحه نمایش داده می‌شود که برای آلارم‌های دستگاه است. پس از آن دستگاه به تست خود پرداخته و میزان گاز اکسیژن را مقایسه و خود را کالیبره می‌نماید. در این مرحله دستگاه میزان چهار نوع گاز ذکر شده را نشان می‌دهد.

نحوه کار با گازسنج چندکاره

با استفاده از دستگاه‌های گازسنج چندکاره شما می‌توانید گازهای سمی و قابل اشتعالی را که در محیط‌های صنعتی، پزشکی و غیره وجود دارند، به راحتی تشخیص دهید. این دستگاه از این توانایی برخوردار است که به‌طور همزمان پنج گاز اکسیژن، دی اکسید کربن و گازهای سمی NH3، SO2، HCN و دیگر گازهای قابل اشتعال چون متان، بوتان و غیره را شناسایی نماید؛ همین موضوع نیز سبب شده تا برای ایمنی کارکنان و محیط زیست در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار شود.

نحوه کار با این دستگاه نیز پیچیدگی خاصی ندارد. برای استفاده از گازسنج با استفاده از دکمه موجود دستگاه را روشن کرده و تست‌های اولیه‌ای که دستگاه از شما می‌خواهد را انجام دهید. پس از اتمام این مراحل باید دستگاه را در محلی که می خواهید گازسنجی انجام شود، قرار داده و دکمه اندازه‌گیری را فشار دهید. تنها نکته‌ای که  باید به آن توجه داشته باشید این است که دستگاه گازسنج در شرایطی مناسب و به دور از موانع و خطرات احتمالی قرار گرفته باشد.

نحوه کار با گازسنج هیدروژن

به‌طور کلی اتم هیدروژن در منابع مختلفی همانند گاز طبیعی، انرژی هسته‌ای، بیوگاز و حتی انرژی‌های تجدید پذیری چون خورشید و باد وجود دارد. گاز هیدروژن یا h2 بسیار قابل اشتعال بوده و نشت آن آتش‌سوزی و وقایعی چون انفجار را به وجود می‌آورد. همچنین لازم به ذکر است که آتش‌سوزی‌هایی که بر اثر گاز هیدروژن اتفاق می‌افتد بسیار خطرناک‌تر از آتش‌سوزی‌ سوخت‌های دیگر است.

گاز هیدروژن بی بو، بی رنگ و بی مزه است بنابراین تشخیص وجود و نشت آن با استفاده از حواس پنج گانه انسان سخت و تقریبا غیر ممکن است. با استفاده از گازسنج به‌خصوص گازسنج هیدوژن درمحیط‌های مختلف می‌توانید وجود این گاز را تشخیص دهید.

کار با این دستگاه نیز پیچیده نبوده و با روشن کردن دستگاه و انجام تست‌های اولیه به راحتی می‌توانید نسبت به تشخیص نشت و میزان هیدروژن اقدام کنید. البته قبل از استفاده از گازسنج حتما دستگاه را کالیبره نموده و نسبت به سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.

نحوه کار با گازسنج H2s

اغلب دستگاه‌هایی که برای سنجش غلظت گاز h2s در محیط‌های مختلف استفاده می‌شوند دارای طول عمرهای دوساله تا سه ساله می‌باشند. برای استفاده از این گازسنج در ابتدا شما باید نسبت به کالیبره بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. کار با این دستگاه بسیار ساده بوده زیرا با توجه به دیگر مدل‌های گازسنج، پمپ ندارد و تعداد کلید‌ها و منوهایی که در آن تعبیه شده بسیار کمتر است. برای استفاده از این مدل گازسنج کافی است آن را در محیط موردنظر قرار داده و کلید موجود بر روی دستگاه را فشار دهید. پس از گذشت مدت زمان مناسب می توانید از میزان گاز موجود در محیط مطلع شوید.

کار با انواع گازسنج

همچنین ببینید: خطرات شغل آتش نشانی

گاز سنجی در فضای بسته

آزمایش گازسنجی در یک محیط بسته باید توسط یک فرد صلاحیت‌دار صورت گیرد تا بتواند خطراتی را که در فضای بسته وجود دارد، به صورت صحیح ارزیابی کرده و تایید نماید که فضای بسته موجود برای ورود کارگران و یا دیگر افراد کاملا ایمن است. همچنین به‌خاطر داشته باشید که هنگام گازسنجی محیط بسته به هیچ عنوان از حس بویایی خود برای تعیین ایمن بودن اتمسفر داخل فضای بسته استفاده نکنید زیرا احتمال خفگی بر اثر این گازها وجود دارد و بسیاری از گازهای سمی و بخارات قابل اشتعال آن‌ها بی‌بو و بی‌رنگ هستند.

مراحل آزمایش گازسنجی عبارت‌اند از:

  1. تعیین میزان اکسیژن موجود در فضا
  2. قرائت درصد گازهای قابل اشتعال.
  3. مشخص نمودن درصد گازهای سمی در محیط بسته

همانطور که مشاهده می‌کنید در ابتدای کار باید درصد اکسیژن محیط بسته تعیین گردد زیرا استفاده از گازسنج برای تعیین درصد گازهای قابل اشتعال محیط به میزان اکسیژن  موجود در محیط بستگی دارد و در محیط‌هایی که با کمبود اکسیژن مواجه هستند، مقدار گاز‌های قابل اشتعال اشتباه نشان داده می‌شوند.

پس از انجام مرحله اول نوبت به سنجش گازهای قابل اشتعال می‌رسد. سنجش این نوع از گازها در مقابل اکسیژن از اولویت کمتری برخوردار است زیرا تهدیدات ناشی از آتش و انفجار بسیار سریع‌تر و شدیدتر از خطر مسمویت اغلب گازها و بخارات آن ها است.

نحوه تست دستگاه گازسنج

به‌طور کلی فرایند کالیبره کردن دستگاه‌های گازسنج یا همان تست این دستگاه‌ها، اغلب درون آزمایشگاه‌های تخصصی انجام می‌شود. برای انجام این تست، دستگاه‌های گازسنج را درون محفظه آزمایشی که سطح معینی از گازهای خطرناک و سمی وجود دارد، قرار می‌دهند. پس از سپری شدن بازه زمانی مشخصی، مقدار گازی که گازسنج سنجیده را با میزان گاز موجود در محفظه انطباق می‌دهند. در صورت انطباق دو عدد، دستگاه سالم بوده و آماده استفاده در شرایط حساس است.

جمع‌بندی

با استفاده از گازسنج و به کمک سنسور یا سنسورهایی که درون آن‌ها تعبیه شده، به راحتی می توان غلظت و میزان گازهای موجود در محیط را اندازه‌گیری کرد. سنسورهای دستگاه‌های گازسنج به عنوان یک مرجع موثق برای مقایسه میزان گاز عمل کرده و هنگام بروز واکنش‌های شیمیایی ناشی از یک گاز سمی، جریان الکتریکی مشخصی تولید می کنند که قابل اندازه گیری است. زمانی که میزان این گاز سمی به محدوده خطرناک دستگاه گازسنج نزدیک شود، سنسور این دستگاه مقدار آن را با استفاده از جریان‌های الکتریکی شناسایی و به اپراتور هشدار می‌دهد.

در ابتدا دستگاه‌های گازسنج به‌صورت تک‌گاز تولید می‌شدند اما حال با پیشرفت علم، گازسنجی توسعه زیادی پیدا کرده و دستگاه‌های گازسنج از این توانایی برخوردار هستند که همزمان وجود چندین گاز را تشخیص دهند. همچنین لازم به ذکر است که امروزه استفاده از گازسنج نیز بسیار راحت تر شده و عموم مردم به راحتی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

اطفاصنعت ساتراپ ارائه دهنده انواع دستگاه گاز سنج از بهترین برندهای معتبر دنیا

پرداخت آنلاین امن

پرداخت با کارت‌های شتاب

ارسال سریع

ارسال در کوتاه‌ترین زمان

ضمانت بازگشت کالا

ضمانت تا حداکثر ۷ روز

پشتیبانی پاسخ‌گو

پشتیبانی و مشاوره فروش

ارسال هدیه

ارسال کالا به صورت کادویی

فروشگاه