پودر داخل کپسول آتش نشانی چیست

پودر داخل کپسول آتش نشانی چیست؟

جنس پودر کپسول آتش نشانی از موادی است که مانع رسیدن اکسیژن به حریق شده و به این ترتیب آتش را خاموش می کنند. مواد تشکیل دهنده پودر کپسول آتش نشانی شامل پودر خشک یا پودر شیمیایی آتش نشانی به همراه افزودنی های نفوذ کننده، ضد چسبندگی و ضد یخ زدن است. ترکیب این مواد با یکدیگر باعث می‌ شود پودر آتش‌ نشانی بتواند به طور مؤثر و ایمن آتش را خاموش کند و در شرایط مختلف محیطی نیز قابل استفاده باشد.

مواد تشکیل دهنده پودر کپسول آتش نشانی چیست؟

کپسول آتش نشانی با توجه به جنس مواد داخل کپسول آتش نشانی آن در انواع مختلفی موجود است. از آن جایی که آتش‌سوزی انواع و کلاس های مختلفی دارد برای اطفا حریق نیز نیاز به مواد خاموش کننده مختلقی می باشد تا بتوان آتش را به صورت کامل مهار کرد. انتخاب و استفاده از ماده خاموش کننده ای که برای کلاس حریق مورد نظر مناسب نباشد نه تنها کمکی به اطفا حریق نمی کند بلکه ممکن است شدت آتش‌سوزی را افزایش می دهد.

انواع پودر کپسول آتش نشانی

یکی از مهم ترین تجهیزات آتش نشانی، کپسول آتش نشانی است که در انواع مختلفی موجود می باشد. جنس پودر کپسول آتش نشانی نوع آن کپسول را تعیین کرده و مشخص می کند که برای کدام کلاس آتش‌سوزی می توانید از این کپسول استفاده کنید. به طور کلی انواع پودر کپسول آتش نشانی را می توانیم به دو دسته پودر شیمیایی و پودر خشک تقسیم کنیم.

پودر شیمیایی آتش نشانی

پودر شیمیایی آتش نشانی از یک یا چند ماده شیمیایی به همراه گردهای افزودنی بسیار نرمی تشکیل می شود. افزودن این گردها مانع از چسبندگی مواد در اثر رطوبت و گرما خواهد شد. انواع پودر شیمیایی آتش نشانی عبارتند از:

  • پودر بی کربنات سدیم (جوش شیرین): بی کربنات سدیم اولین ماده خاموش کننده ای است که شناخته شد و حدود 97 درصد از پودر شیمیایی معمولی را تشکیل می دهد. از پودر بی کربنات سدیم می توانید برای خاموش کردن آتش‌سوزی های ناشی ازسوختن تجهیزات الکتریکی برق دار با ولتاژ معین، گازهای قابل اشتعال و مایعات (آتش‌سوزی های کلاس E، B و C) استفاده کنید. بی کربنات سدیم ابری از دی اکسید کربن به دور حریق ایجاد کرده و مانع رسیدن اکسیژن به حریق می شود.
  • بی کربنات پتاسیم: از کپسول های حاوی بی کربنات پتاسیم نیز برای خاموش کردن آتش‌سوزی تجهیزات الکتریکی برق دار با ولتاژ معین، گازهای قابل اشتعال و مایعات (آتش‌سوزی های کلاس E، B و C) استفاده می شود. این کپسول ها اغلب در صنایع نفت و گاز استفاده می شود. این پودر معمولا با بی کربنات پتاسیم، سولفات آمونیوم و فسفات آمونیوم ترکیب می شود.
  • بی کربنات پتاسیم بر پایه اوره: این ماده نیز مانند موارد قبلی عمل کرده و برای خاموش کردن حریق های نوع C ،B و E کاربرد دارد.
  • کلرید پتاسیم: از این نوع خاموش کننده نیز می توان برای خاموش کردن آتش‌سوزی های کلاس C ،B و E استفاده کرد. خاموش کننده کلرید پتاسیم به شکل نمک می باشد.
  • مانکس: این پودر شیمیایی خاموش کننده از اوره و بی کربنات تشکیل می شود و نسبت به سایر خاموش کننده ها تأثیربیشتری دارد. این پودر در اثر برخورد با حرارت با سرعت زیادی به ذراتی کوچکتر از 0.1 میکرون تجزیه می شود. این ماده خاموش کننده با کف پروتئینی سازگاری دارد.
  • فسفات آمونیوم: فسفات آمونیوم یک ماده خاموش کننده با رنگ زرد کم رنگ است که از سایر خاموش کننده ها قدرت خورندگی بیشتری دارد. از این خاموش کننده برای خاموش کردن حریق های نوع A ، B و C استفاده می کنند و به آن پودر شیمیایی ABC یا چند حالته می گویند.

کپسول آتش نشانی پودری

همچنین ببینید: زمان شارژ کپسول آتش نشانی

پودر خشک آتش نشانی

پودر خشک آتش نشانی معمولا برای خاموش کردن آتش‌سوزی کلاس D (فلزات قابل اشتعال مانند منیزیم) استفاده می شود. انواع پودر خشک آتش نشانی شامل خاموش کننده پودری و خاموش کننده گاز دی اکسید کربن می شود.

  • خاموش کننده پودری: از خاموش کننده پودری می توان برای خاموش کردن آتش‌سوزی مواد الکتریکی و مایعات قابل اشتعال مانند نفت و روغن استفاده کرد.
  • خاموش کننده گاز دی اکسید کربن: خاموش کننده گاز دی اکسید کربن حاوی گاز دی اکسید کربن به صورت مایع فشرده است که به صورت گاز از کپسول خارج می شود. کپسول های خاموش کننده گاز دی اکسید کربن شیپوری شکل (به شکل قیف) می باشند تا بتوان به راحتی مواد خاموش کننده را به سمت حریق هدایت کرد.

نوع پودر آتش‌ نشانی باید با توجه به نوع آتش انتخاب شود تا بتواند به طور مؤثر و ایمن آتش‌سوزی را مهار کند.

مضرات پودر کپسول آتش نشانی

استفاده از پودر کپسول آتش ‌نشانی اگرچه می‌ تواند در زمان آتش‌سوزی بسیار مفید باشد، اما ممکن است دارای برخی مضرات و عوارض جانبی نیز باشد که باید در نظر گرفته شوند:

  • آسیب به مجاری تنفسی: استنشاق پودر کپسول آتش ‌نشانی می ‌تواند به مجاری تنفسی و ریه‌ آسیب برساند، به ویژه اگر فرد مدت طولانی در معرض آن قرار گیرد. این مشکل می‌ تواند باعث تحریک، سوزش و التهاب مجاری تنفسی شود.
  • آلودگی محیطی: پس از استفاده از کپسول آتش نشانی، پودر خاموش کننده به محیط اطراف پخش می ‌شود و می ‌تواند باعث آلودگی محیط، هوا، خاک و آب شود. این آلودگی می ‌تواند برای محیط زیست و سلامت افراد مضر باشد.
  • آسیب به تجهیزات: برخی از پودرهای آتش ‌نشانی ممکن است به برخی از تجهیزات و وسایل آسیب برسانند. به خصوص اگر پودر روی تجهیزات الکترونیکی پخش شود، می‌ تواند باعث اختلال در عملکرد آن ها شود.
  • آسیب به پوست و چشم: در صورت تماس پودر خاموش کننده با پوست یا چشم، می‌ تواند باعث تحریک، سوزش و التهاب شود. این آسیب‌ ها می ‌توانند موقتی یا در موارد شدید دائمی باشند.

همچنین ببینید: علت انفجار کپسول آتش نشانی

پودر pkp چیست؟

پودر PKP یا Purple-K Powder یکی از انواع پودرهای خاموش کننده آتش نشانی است که برای مهارهای آتش هایی از کلاس B یعنی مورد استفاده برای سوخت های مایع و قابل اشتعال و آتش های کلاس C که به آتش‌سوزی های الکتریکی معروف هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. مواد تشکیل دهنده پودر پی کی پی اغلب از بی کربنات پتاسیم است. به دلیل دارای بودن خاصیت خاموش کنندگی سریع، در تجهیزات آتش نشانی و اطفای حریق بکار می رود.

از مهم ترین مزایای استفاده از پودر خاموش کننده PKP می توان به کارایی بالا در خاموش کردن آتش های مایع و گاز به دلیل خصوصات شیمیایی خاص خود، غیر رسانا بودن آن که در آتش های الکتریکی بسیار مؤثر است و همچنین با ایجاد لایه ای روی سطح سوخت، از تماس اکسیژن با آتش جلوگیری می کند و در نتیجه باعث خاموش شدن آتش می شود. معمولا پودر Pkp در کپسول های آتش نشانی و سیستم های اطفای حریق خودکار استفاده می شود.

کاربرد کپسول پودر خشک

  • صنایع مختلف: کپسول آتش نشانی پودر خشک یک خاموش کننده حریق است که برای خاموش نمودن آتش استفاده می کنند. این کپسول ها برای خاموش کردن همه کلاس ها و آتش های ناشی از مواد جامد، مایعات قابل اشتعال، گازهای قابل اشتعال و فلزات طراحی شده است.
  • صنایع مختلف: این کپسول ها در محیط های صنعتی که احتمال وقوع آتش های گسترده ناشی از مواد قابل اشتعال شیمیایی است، کاربرد دارند. کپسول پودر خشک دارای کارایی بالا و قابلیت استفاده چند منظوره است.
  • مناسب وسایل نقلیه و خودرو: یکی از بهترین کپسول های مناسب خودرو برای مقابله با آتش سوزی خودرو، استفاده از کپسول های پودر خشک است.
  • الکترونیکی: کپسول های پودر خشک می توانند جهت خاموش کردن آتش های کوچک ناشی از تجهیزات الکتریکی مورد استفاده قرار گیرند. کپسول پودر خشک رسانای الکتریکی نیست.

جهت اطلاعات بیشتر: مناسب ترین خاموش کننده برای مایعات قابل اشتعال

رعایت نکات ایمنی در استفاده از پودر کپسول آتش ‌نشانی برای جلوگیری از ایجاد این آسیب ها ضروری می باشد. ایمن ساتراپ ارائه دهنده انواع کپسول آتش نشانی در انواع مختلف

پرداخت آنلاین امن

پرداخت با کارت‌های شتاب

ارسال سریع

ارسال در کوتاه‌ترین زمان

ضمانت بازگشت کالا

ضمانت تا حداکثر ۷ روز

پشتیبانی پاسخ‌گو

پشتیبانی و مشاوره فروش

ارسال هدیه

ارسال کالا به صورت کادویی

فروشگاه